Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Újabb fideszest marasztaltak el politikai pedofília miatt, ezúttal Kőbányán

2019. szeptember 18. 14:31 - szerző: 168 Óra

Panasszal élt Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke a kőbányai választási bizottságnál, miután szeptember 2-án a helyi Fekete István Általános iskolában

Dr. Mátrai Gábor jelenlegi fideszes önkormányzati képviselő és Molnár Róbert, fideszes képviselőjelölt részt vettek a tanévnyitón és beszédet is mondtak a gyerekeknek, Mátrai pedig ezt pedig kampánycélokra használta fel.

– írja a Momentum 168 Órának eljuttatott szerdai közleménye. Az esetet kivizsgálta a választási bizottság, amely megállapította, hogy Mátrai megsértette a köznevelési törvény pártpolitizálást tiltó rendelkezését. Bár a politikus az iskola intézményi tanácsának az elnöke, de nem így hivatkozott magára, hanem mint önkormányzati képviselő.

Mátrai Gábor
Fotó: Mátrai Gábor/Facebook

A panasz vonatkozott Molnár Róbert tevékenységére is, ám ő későbbi kommunikációjában nem képviselőjelölti mivoltát emelte ki, így őt nem marasztalták el.

A Választási Bizottság kötelezte dr. Mátrai Gábort, hogy mellőzzön minden további ilyen jellegű jogsértést és távolítsa el a Facebook oldaláról a bejegyzést a mellé feltöltött képekkel együtt - ez utóbbi meg is történt.