Újabb fideszest marasztaltak el politikai pedofília miatt, ezúttal Kőbányán

2019. szeptember 18., 14:31

Szerző:

Panasszal élt Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke a kőbányai választási bizottságnál, miután szeptember 2-án a helyi Fekete István Általános iskolában

Dr. Mátrai Gábor jelenlegi fideszes önkormányzati képviselő és Molnár Róbert, fideszes képviselőjelölt részt vettek a tanévnyitón és beszédet is mondtak a gyerekeknek, Mátrai pedig ezt pedig kampánycélokra használta fel.

– írja a Momentum 168 Órának eljuttatott szerdai közleménye. Az esetet kivizsgálta a választási bizottság, amely megállapította, hogy Mátrai megsértette a köznevelési törvény pártpolitizálást tiltó rendelkezését. Bár a politikus az iskola intézményi tanácsának az elnöke, de nem így hivatkozott magára, hanem mint önkormányzati képviselő.

Mátrai Gábor
Fotó: Mátrai Gábor/Facebook

A panasz vonatkozott Molnár Róbert tevékenységére is, ám ő későbbi kommunikációjában nem képviselőjelölti mivoltát emelte ki, így őt nem marasztalták el.

A Választási Bizottság kötelezte dr. Mátrai Gábort, hogy mellőzzön minden további ilyen jellegű jogsértést és távolítsa el a Facebook oldaláról a bejegyzést a mellé feltöltött képekkel együtt - ez utóbbi meg is történt.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.