Exkluzív interjút adott a felmondott zalaegerszegi szívsebész: még nem tudja, hol fog dolgozni, de reagált kollégái vádjaira

2019. szeptember 4., 19:27

Szerző:

Még nem tudja, hol fog dolgozni, de nem bánta meg Alotti Nasri, hogy húsz év után felmondott, és távozott a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Szívsebészeti Osztályának éléről, miután meghalt egy betege, akit távollétében nem műtöttek meg időben – az orvos erről a Klubrádiónak adott exkluzív interjújában beszélt.

A beteg halála miatt már a rendőrség is nyomoz, de erről Alotti Nasri nem akart nyilatkozni, azt viszont elmondta, hogy hónapokig érlelődött benne a döntés, és már korábban is jelezte a kórház vezetésének, hogy működési problémák vannak.

Szerinte a felmondó levelében nem támadott személyesen senkit, az ott maradó orvosok válaszlevelét viszont személye elleni támadásnak tartja, bár el tudja képzelni, hogy volt olyan orvos, aki kényszer hatására írta alá a levelet.

Zala Megyei Szent Rafael Kórház
Fotó: Facebook

Alotti Nasri nem szeretné ha a sebészeti osztály nem tudna működni, szerinte fognak is új orvosokat találni, és azt reméli, hogy ez az ügy nem fog ártani a körzetben élő betegeknek.

Alotti Nasri egyelőre regisztrált munkanélküli lesz, mint mondta, pihenésre van szüksége, hogy megfelelő döntést tudjon hozni a jövőjéről. 61 éves, 4 évvel a nyugdíj előtt nem szívesen változtat már helyet az ember. Mivel családja és barátai vannak, külföldre csak akkor megy dolgozni, ha nem lesz más lehetősége és a családja megélhetése forog kockán.

Az interjút erre a linkre kattintva hallgathatja meg.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.