Kizárták Gyárfás Tamás védőjét a Fenyő-ügyből

2019. január 11., 16:29

Szerző:

A Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) január 8-i döntésével kizárta a Fenyő-ügyből a felbujtással gyanúsított Gyárfás Tamás védőjét, Bánáti Jánost – tudta meg a Pesti Srácok.

A Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya az eljárás tényét elismerte, de a döntés tartalmáról csak az érintettek részére történő kézbesítést követően adhatnak tájékoztatást. Az ügyvéd azt mondta a portálnak, ő erről még nem kapott értesítést, de ha ez valóban megtörtént, fellebbezni fog a döntés ellen.

A lap emlékeztet, hogy ügyvédet akkor zárhatnak ki büntetőügyből, ha személyesen ő vagy hozzátartozója az ügyben az ügyben korábban ügyészként, bíróként, nyomozóként, szakértőként vagy szaktanácsadóként vett részt, vagy ha az adott eljárásban tanú vagy maga is gyanúsított.

Bánáti János azt mondta, valóban megpróbálta őt kihallgatni tanúként a hatóság, de élt vallo,mástétel alóli mentesség jogával.

Fenyő Jánost, a Vico-birodalom urát 1998. február 11-én saját Mercedesében gyilkolták meg a Margit utca 4-es szám előtt, egy férfi gépfegyverrel tizenkilenc lövést adott le rá. Az ügyben Jozef Roháčot életfogytiglani fegyházra ítélték, de Gyárfás Tamást és Portik Tamást húsz évvel a bűncselekmény után gyanúsították meg felbujtással.

Fenyő-gyilkosság - Házi őrizetet indítványoztak Gyárfás Tamás ellen
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.