Kizárták Gyárfás Tamás védőjét a Fenyő-ügyből

2019. január 11. 16:29 - szerző: 168 Óra

A Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) január 8-i döntésével kizárta a Fenyő-ügyből a felbujtással gyanúsított Gyárfás Tamás védőjét, Bánáti Jánost – tudta meg a Pesti Srácok.

A Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya az eljárás tényét elismerte, de a döntés tartalmáról csak az érintettek részére történő kézbesítést követően adhatnak tájékoztatást. Az ügyvéd azt mondta a portálnak, ő erről még nem kapott értesítést, de ha ez valóban megtörtént, fellebbezni fog a döntés ellen.

A lap emlékeztet, hogy ügyvédet akkor zárhatnak ki büntetőügyből, ha személyesen ő vagy hozzátartozója az ügyben az ügyben korábban ügyészként, bíróként, nyomozóként, szakértőként vagy szaktanácsadóként vett részt, vagy ha az adott eljárásban tanú vagy maga is gyanúsított.

Bánáti János azt mondta, valóban megpróbálta őt kihallgatni tanúként a hatóság, de élt vallo,mástétel alóli mentesség jogával.

Fenyő Jánost, a Vico-birodalom urát 1998. február 11-én saját Mercedesében gyilkolták meg a Margit utca 4-es szám előtt, egy férfi gépfegyverrel tizenkilenc lövést adott le rá. Az ügyben Jozef Roháčot életfogytiglani fegyházra ítélték, de Gyárfás Tamást és Portik Tamást húsz évvel a bűncselekmény után gyanúsították meg felbujtással.

Fenyő-gyilkosság - Házi őrizetet indítványoztak Gyárfás Tamás ellen
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd