Kitört a népünnepély a Momentumnál, a pártnak két EP-képviselője is lehet

Az EP-lista második helyén álló Donáth Anna ezt tőlünk tudta meg.

2019. május 26., 21:59

Szerző:

A 168 Órától tudta meg Donáth Anna, a Momentum EP-képviselő-jelöltje, hogy 88 százalékos feldolgozottságnál a pártja 9 százalékon áll a vasárnapi EP-választáson. Ez azt jelenti, hogy Cseh Katalin mellett ő is bejuthat a 751 fős testületbe.

– Kilenc százalékot álmomban sem gondoltam volna

– reagált a hírre érezhető megdöbbenéssel a momentumos politikus. Mivel a hátralévő időben is inkább budapesti szavazóköri eredmények érkeznek be, a Momentum tovább javíthat a jelenlegi arányán. Az már látszik, hogy a DK után a Momentum lesz a második legnagyobb ellenzéki párt.

Néhány pillanattal később Donáth Annát már el is ragadta és az ünneplő tömeg. Közepére vezették, ahol a párt listavezetőjével, Cseh Katalinnal ünnepelt.

A Momentum eredményváróján lévő párttagok is hitetlenkedéssel vegyes örömmel fogadják a híreket. sokan nem számítottak rá, hogy akár két képviselőt is küldhetnek az Európai Parlamentbe. A végeredmény pedig az előrejelzésnél is hízelgőbb lett a párt 338 314 vokssal a szavazatok 9,92 százalékát szerezte meg. 

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.