Kitálalt a meggyilkolt soroksári futónő özvegye, minősíthetetlennek tartja a rendőrség munkáját

2018. október 30., 12:56

Szerző:

Leplezetlen düh és keserűség árad Kardos Lajosból, a soroksári futónőként ismert Gyurik Krisztina özvegyéből, aki számára nem hozott megnyugvást, hogy a rendőrség öt év után azonosította a felesége gyilkosát– írja a Blikk.

A férfi szerint a rendőrség munkája minősíthetetlen volt. Amikor elindult a nyomozás, a rendőrök mindent elrontottak, amit csak lehetett. Az első három hónapban baklövésektől és hibáktól hemzsegett a ténykedésük, amit már – bármennyire is szerették volna – az ügyet később megkapó Petőfi Attila vezérőrnagy és csapata sem tudott korrigálni – jegyezte meg.  Az özvegy felháborítónak tartja, hogy a nyomozás jó része azzal telt, hogy a rendőrök bebizonyítsák, neki köze van felesége tragikus halálához. Úgy kezelték, mint egy gyilkost – mesélte. 

A gyilkosság helyszíne
Fotó: 23.kerület.ittlakunk.hu

Gyurik Krisztina feltételezett gyilkosa öt év után bukott le. Kiderült, az akkor 35 éves R. Szilveszter szinte végig börtönben ült, a gyilkosság után egy hónappal került rácsok mögé. Kiderült az is, hogy felírta az áldozata nevét, és végig őrizte a a lapot a börtönben. – Ha rendesen működik a rendszer, a feleségem még ma is él. Annak a férfinak ugyanis, akit a megölésével gyanúsítanak, jogerős ítélete volt, és régen a börtönben kellett volna akkor ülnie. Ehelyett a bíróságról még elengedték, így kint volt, és brutális módon megölte Krisztit, minket pedig tönkretett – mondta az özvegy.

A 36 éves Gyurik Krisztinát 2013. szeptember 25-én Budapest XXIII. kerületében, Szigetdűlőn a kora esti futni indult, amikor megtámadták, brutálisan megverték, megkötözték és megerőszakolták, mielőtt egy zsineggel megfojtották volna. A rendőrök mindegyik 17 és 70 év közötti férfitól DNS-mintát vettek, aki három kilométeres sugarú körön belül lakott, de a nyomozás így sem vezetett eredményre csaknem öt éven át.