Színes programokkal ünneplik meg szombaton a Kisvasút Napját

2019. július 11., 17:40

Szerző:

Július 13-án ünneplik a Hortobágy-halastavi Kisvasút Napját a Hortobágyi Nemzeti Parkban – írta a 24.hu.

A Hortobágyi Nemzeti Park területén található halastavak környékén üzemelő vasútvonalat eredetileg a halgazdaság kiszolgálására hozták létre 1915-ben, a turisták részére a menetrend szerinti forgalom 12 éve, 2007 tavaszán indult el.

A vasútvonal melletti tanösvényeken és kilátókon lehetőség nyílik a térségben fészkelő és átvonuló madarak természetes környezetben történő megfigyelésére.

A kisvasút napjának programjai reggel 8-kor kezdődnek és 18 óráig tartanak, miközben a járatok 10 órától 16 óráig óránként indulnak.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.