Lovarda, golfpálya, borkatedrális és hotel is van a komplexumban, amelyet Kiss-Rigó László püspök gondjaira bíztak

2020. szeptember 22., 17:25

Szerző:

Lezárult a 30 milliárd forintos állami támogatásból felépített lakitelki Hungarikum Liget átadása, így a Fidesz mellett rendszeresen kampányoló Kiss-Rigó László vezette szeged-csanádi püspökség lett annak tulajdonosa – írja a 24.hu.

Bár adományozásnak hangzik, valójában a csillagösvénnyel, sőt lovas polgárőrséggel is kiegészített komplexum az alapítók korábbi kifizetetlen adóssága miatt került a Szeged-Csanádi Egyházmegye birtokába. 

A döntés nyomán Kiss-Rigó püspök lesz az országban állami forrásokból épített vagy felújított ingatlanok egyik legnagyobb tulajdonosa. A 30 milliárdos lakitelki komplexum mellett egyházmegyéje portfóliójához tartozik a többi között a 13-14 milliárd forintból felhúzott szegedi stadion, amelyet saját kápolnával is felszereltek. A kormány 2016-ban adta át a Szeged-Csanádi Egyházmegye fennhatósága alá tartozó alapítványnak a 17 milliárd forintos értékűre becsült zánkai gyerekvárost és a fonyódligeti tábort, majd a költségvetésből további 15 milliárd forintot is átutalt a táboroztatás finanszírozására. Az egyházmegye az idén tavasszal további százmilliókat kapott, hogy egy egészségügyi központ építését készítése elő a főváros II. kerületében.

A lakiteleki központtal egy Magyarországon eddig sehol sem létező épületegyveleg került a püspökség kezébe. A Hungarikum Ligetben van

  • turult mintázó lovarda,
  • Nimród csillagképet formázó footgolf pálya,
  • strand, zöldséges üvegház,
  • borkatedrális, valamint
  • hotel és kemping is.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.