Kis János: A hisztériák nem tartanak örökké

A menekültválság megrázta az uniót, de a kiút a további integráció, a végponton a valódi föderációval – állítja Kis János filozófus a 168 Órának nyilatkozva.

2015. december 16., 12:55

A filozófus szerint csalódni fog az autoriter rendszerének építésén munkálkodó Orbán, a nacionalista együttműködés vezéralakja, ha azt hiszi, küszöbön áll az egyesült Európa további eróziója, ha azt gondolja, az uniót közönséges „pénzosztó hellyé” teheti. A krízisből csak előre, az egységesülés felé vezet kiút. Az uniónak valódi konföderációvá, majd föderációvá kell alakulnia. Lehet, hogy a folyamatból az illiberális demokráciát építő Magyarország kimarad, lehet, hogy létrejön az egy- és kétsebességes Európa. Ha a magyar társadalom végképp a perifériára csúszna, az a magyarok nemzedékeinek valódi sorstragédia volna. A legfontosabb épp ezért a magyarok vétója lenne. Orbán illiberális uralmát csak a magyar polgárok ellenállása törheti meg.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.