Kirúgták az ország egyik legjobb szívsebészét, mert egy másik kórházból hívott segítséget egy műtéthez

2018. szeptember 19., 18:18

Szerző:

Távoznia kellett a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Szívsebészeti Osztályának éléről Székely Lászlónak – értesült a 24.hu. 

A lap forrásai szerint az ország egyik legnagyobb szaktekintélyű orvosát – akinek nevéhez több különleges, újító operáció is fűződik – egy műtét miatt bocsátották el az intézetből. Egy olyan fiatal nőt operált, akinek egy hibás, már cserére szoruló implantátum volt a mellében. Székely és orvosi csapata szívbillentyű-műtétet hajtott végre a páciensen, akinek sérült implantátumát az operáció közben el kellett távolítani. Az orvos úgy döntött, hogy a betegnek ne kelljen hónapokig aszimmetrikus mellkassal élnie, elkerülendő  egy újabb, operációt, plasztikai sebész segítségét kérte, aki ott helyben be is ültetett egy új mellimplantátumot.

Székely Lászlóval reggel közölték, hogy

mivel külső, megbízási szerződéssel nem rendelkező intézményből hívott orvost, távoznia kell a kardiológiai intézetből.

Székely távozásával megszűnik a minimál invazív, kis metszésből végzett billentyűműtétek lehetősége. a 24.hu szerint óriási a felháborodás orvosi körökben, sőt, a szívsebész távozásával együtt egy másik szívsebész beadta felmondását a Kardiológiai Intézetben.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.