Kirúgták a Századvég folyóirat teljes szerkesztőségét egy kormánykritikus cikk miatt

2018. szeptember 24., 16:15

Szerző:

A kormányközeli, milliárdos állami megrendeléseket elnyerő Századvég Alapítványnak nem tetsző tanulmányok miatt eltávolították az internetről az alapítvány által kiadott Századvég folyóirat legújabb számát, majd kirúgták a szerkesztőséget - értesült az Index. A lap főszerkesztőjével, Demeter Tamással a múlt héten közölte az alapítvány vezetése, hogy az eddigi szerkesztőségtől megválnak, és a folyóiratnak új profilt adnak.

A Századvég Alapítvány elnökhelyettese, G. Fodor Gábor
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Századvég Alapítvány vezetője, Barthel-Rúzsa Zsolt azt is közölte: a folyóirat feladata a kormány irányvonalának támogatása lesz. A szerkesztőbizottság ezután lemondott.

Az utolsó, a járadék problematikáját körüljáró számot visszvonták, és az online felületről is eltávolították. Az Index információi szerint Bod Péter Ákos, a Magyar Nemzeti Bank volt elnökének tanulmánya borította ki a kormánybarát alapítvány vezetését. Pedig a Századvég alapvetően mérsékelten jobboldali, konzervatív szellemiségű folyóiratnak számított.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.