Szexista megjegyzése miatt kirúgták a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről Lattmann Tamást, az egykori önjelölt kormányfő-jelöltet

2019. december 7., 11:44

Szerző:

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) lezárult a vizsgálat, amely az intézmény egyik oktatójának, Dr. Lattmann Tamásnak a közelmúltban a közösségi médiában tett, és nagy sajtónyilvánosságot kapott bejegyzéseivel kapcsolatban indult - közölte az egyetem.

A vizsgálat megállapította, hogy ezek a bejegyzések és az általuk közvetített nézetek nem egyeztethetők össze a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által képviselt, az emberi méltósághoz való jogot és a nemek közötti egyenjogúságot tiszteletben tartó értékrenddel. Dr. Lattmann Tamás megnyilvánulása egyetemi polgárhoz méltatlan és elfogadhatatlan, ezért az intézmény vezetése az egyetemi docens közalkalmazotti jogviszonyát a mai napon megszüntette – adta hírül az NKE álláspontját az MTI.

Lattmann Tamás

Lattman bűne az lehetett, hogy Pikó András VIII. kerületi polgármester egy Facebook-bejegyzése alá, amelyben Párkány Eszterről, az Alapjogokért Központ kormánypárti elemzőintézet munkatársáról volt szó, a következő kommentet írta:

„Az Alapjogokért Központ az a hely, ahol még az alapszakos diplomájukat sem megszerzett 'elemzők' osztják az okosságot a propagandamédiában. Igaz, legalább csinosak. Vajon milyen funkcióik vannak még?" A megjegyzés nagy kört futott a kormánybarát sajtóban – tette hozzá az ügyhöz az Index.

Lattmann Tamás jogász, részt vett annak a 19 kérdéses népszavazásnak a sikertelen szervezésében, amely a szervezők definíciója szerint az Orbán-rendszer lebontását célozta. Lattman saját bevallása szerint felmerült, mint lehetséges miniszterelnök-jelölt 2016 végén az MSZP, a DK, az Együtt és a PM színeiben, azonban az érintett pártok később cáfolták, hogy felmerült volna Lattmann jelölése. 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.