Kínos kérdésbe futott bele Gulyás Gergely, a riportert az érdekelte, hogy az ő munkahelye miért nem kap állami hirdetést

2018. október 17., 14:06

Szerző:

Kissé kínosra sikerült szerdán Gulyás Gergely szerdai Kormányinfójának az egyik újságírói kérdése és az azt követő szituáció. A kérdezők sorában általában az elsők között szót kapó Breuer Péter, a Heti TV riportere konkrétan arra firtatta, hogy a televíziója miért nem kap állami hirdetéseket, például az október 23-i ünnepségekről szóló tájékoztató reklámokat. Érdekelte az is, hogy milyen szempontok alapján osztják ki a hirdetéseket.

Breuer Péter
Fotó: Heti TV

Breuer kérdése egyébként az Orbán-kormány 2010-es hatalomra kerülése óta folyamatosan aktuális, hiszen a független, illetve a kormánypártok irányvonalával szembenálló médiumok vagy egyáltalán nem, vagy csupán minimálisan kapnak állami hirdetéseket. Eközben pedig a kormányközeli tulajdonban lévő orgánumokat elárasztják állami reklámokkal.

Miniszterelnökséget vezető miniszterként Gulyás először a kérdésre azt válaszolta, hogy a kormány hirdetési stratégiájáért nem ő felel, a kormány fő szempontja, hogy a társadalom egészét elérje. Breuer ezután újra kérdezett, ám a miniszter ismét így hárított. A szituáció azért is volt furcsa, mert Breuer előszeretettel hív meg kormánypárti politikusokat, értelmiségieket és újságírókat a Heti TV műsorába, ahol meglehetősen kedélyesen, konflitkusmentesen, néha alákérdezve beszélget el riportalanyaival.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.