Cáfolta a Magyar Orvosi Kamara elnöke, hogy Pintér Sándor belügyminiszter államosítaná a háziorvosi ellátást

2020. május 25., 07:55

Szerző:

„A mai nap híradós kérdésre elmondtam, hogy a Pintér miniszter úrral folytatott megbeszéléseken nem merült fel a háziorvosi rendszer államosítása. Amennyibe ez valós elképzeléssé válik, a MOK egyértelműen el fogja utasítani” - így reagált a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Facebook-oldalán Kincses Gyula, a MOK elnöke, miután egy egészségügyi hírportál arról számolt be: a háziorvosi ellátás államosítására készül Pintér Sándor belügyminiszter, aki az egészségügyi rendszer átalakítására kapott felhatalmazást Orbán Viktortól.

 

 

„Ez a lépés alapvetően rendítené meg a tulajdoni biztonságba, az orvosi működés függetlenségébe vetett bizalmunkat, és a mai háziorvosi rendszer összedőlését okozná” - írta Kincses Gyula.

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.