Kincs van a birtokában annak, akinek földje van – üzeni Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó

2019. december 5., 14:58

Szerző:

A magyar vendéglátás és a magyar élelmiszer-alapanyagok minőségének jelentős javulását méltatta egyebek mellett Lévai Anikó, a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke a gasztronómiai magazin és a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) A piac konyhája című csütörtöki, székesfehérvári konferenciáján – írja a 24.hu.

Lévai Anikó
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Lévai Anikó a fenntarthatóság és a klímaváltozás jegyében rendezett eseményen azt mondta, hogy 

kincs van a birtokában annak, akinek földje van, azonban aki tudja, hogyan kell megművelni a földet, a túlélés zálogát tartja a kezében.

A fejlődés szemmel látható eredményei közé sorolta, hogy egyre több nemzetközileg elismert étterem van Magyarországon.

Arról, hogy Lévai Anikónak és Flier János felcsúti vállalkozónak milyen földtulajdona van, a 24.hu írt cikket még 2014-ben. Arról nem is beszélve, hogy a férje Orbán Viktor miniszterelnök barátja és iskolatársa, Mészáros Lőrinc Magyarország legnagyobb földesurává nőtte ki magát, cégei 

összesen 38 ezer hektáron gazdálkodhatnak Magyarországon

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.