„Kimerítheti a hazaárulás bűncselekményének tényállását” – videóinterjú Siewert Andrással, a Migration Aid operatív igazgatójával

2018. március 21., 20:26

Szerző:

Miután Bayer Zsolt maga hozott nyilvánosságra hangfelvétel-töredékeket, s állította a Magyar Idők weboldalán, hogy „egy beépített oknyomozó újságíró” készítette azokat, Siewert András szerint egyértelmű, hogy a kormánypropaganda publicistájának személyes felelőssége van, s elszámolnivalója azzal, hogyan és milyen módon került kapcsolatba, esetleg bérelt fel maga olyan személyeket, akik akár külföldi titkosszolgálatokkal állhatnak kapcsolatban, s akiknek feladata és célja az lehetett, hogy „álleleplező” történetet kerekítsenek a Migration Aid köré. 

A Migration Aid vezetője, Siewert András tagadja, hogy titkos és illegális adatbázisuk lenne, vagy hogy külföldi szervezetekkel tartanának fenn bárminemű, a magyar jogszabályokat sértő kapcsolatokat, hogy elősegítsék illegális bevándorlók Magyarországra jutását. Sőt, a civil szervezet vezetője roppant érdekes bizonyítékokat mutatott be arról szerdai sajtótájékoztatóján, hogy noha megpróbálták csőbe húzni őket, valójában éppen hogy nekik sikerült lebuktatni a mesterterv kiötlőit. 

Hogy kiket? Siewert erről is beszélt a 168 Órának:

A kormánypropaganda az elmúlt néhány napban teljes erővel tüzelt a Migration Aidre. Kovács Zoltán kedden tartott sajtótájékoztatóján felszólította a szervezetet, hogy elsőként válaszoljanak arra, valóban készítettek-e a bevándorlókról titkos adatbázist a tranzitzónában. A kormányszóvivő emellett végig a Magyar Idők című kormánylapra hivatkozva fogalmazott meg vádakat a szervezet kapcsán, melyeket interjúnkban Siewert András tételesen cáfolt. A civil szervezet vezetője szerint nem nekik, hanem éppen hogy a róluk manipulált hangfelvételeket közlő Magyar Időknek, s a propagandalap publicistájának, az 5-ös számú Fidesz-tagkönyv tulajdonosának, Bayer Zsoltnak lenne elszámolnivalója, nemcsak a közvéleménnyel, hanem a magyar hatóságokkal is.

A sajtótájékoztatóról ebben a cikkünkben számoltunk be.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.