Kimaradtak a sajtószabadságról szóló Petőfi-versszakok az állami ünnepségen

Összesen hat versszakot kihagyva, lerövidítve hangzott el Petőfi Sándor 15-dik március, 1848 című verse a március 15-i állami ünnepségen – írta az .

2011. március 17., 16:16

A Nemzeti Múzeum lépcsőjén álló előadó a vers közepéből kihagyott öt versszakot és a végéről egyet – a kihagyott strófák legnagyobb részt a sajtószabadságról szóltak.

A Kormányzati Kommunikációs Államtitkárság az Origo.hu érdeklődésére a fentiekkel kapcsolatban azt közölte: az ünnepi műsor nem feltétlenül teljes műsorszámokból, hanem vers-, dal- és prózai részletekből állt, többek között dramaturgiai okokból rövidítettek meg egyes alkotásokat. „Mint ismert, még a Himnuszt sem szoktuk teljes terjedelemben énekelni az ünnepeinken sem” – írták.

A Magyar Televízió archívumából elérhető a Petőfi-vers előadása a 2011.

március 15-i állami ünnepségrőlkészült felvételen.

15:00

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.