Az élet megy tovább: Majdnem kétmilliárdot kapott a közösből balatoni kikötőfejlesztéseire Mészáros Lőrinc és Tiborcz István

2020. április 2., 13:47

Szerző:

Kis híján kétmilliárd forint állami támogatást nyert két balatoni kikötő fejlesztésére a részben Tiborcz István és Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Appeninn Nyrt – idézi a 444 a cég közleményét.

Az Appeninn egyik leányvállalata, a Solum-Invest Kft. a balatonfüredi kikötő teljes körű felújítására nyer 999 millió 963 ezer forintot, a PRO-MOT Hungária Ingatlanfejlesztő Kft. pedig a a balatonvilágosi Club Aliga üdülő kikötőjét fejlesztheti  999 millió 921 ezer forintból. 

Az Appeninn a Magyar Turisztikai Ügynökség által indított Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében pályázott a támogatásokra februárban. A cég közleménye szerint a Club Aliga, és a balatonfüredi kikötő megújítása

a koronavírus-járvány okozta rendkívüli állapotok megszűnése után a Társaság várakozásai szerint nagymértékben hozzájárulhatnak a balatoni turizmus fellendüléséhez és a Társaság eredménytermelő képességéhez.

– tudatták.

Ez egy újabb biztató jele annak, hogy a NER-t a járvány sem tudja eltéríteni a normális üzemmenetétől. A minap például Mészéros Lőrinc öccse, János 1,5 milliárdos megbízást kapott az államtól egy balatonfűzfői feladat elvégzésére.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.