Részleges kijárási tilalmat rendlet el Sződliget polgármestere is

2020. március 24., 15:21

Szerző:

Noha a katasztrófavédelmi törvény értelmében veszélyhelyzetben csak a kormány korlátozhatja a lakkosság szabad mozgását, Juhász Béla, a Pest megyei Sződliget polgármestere a település közösségi oldalán bejelentette, hogy részleges kijárási tilalmat rendelt el a március 25. és április 2. közötti időszakra – vette észre az Index.

Mint a falu első embere írja, az otthonmaradási kötelezettség megszegőivel szemben az önkormányzati intézmények vezetői eljárhatnak, melynek során kezdeményezhetik az önkormányzati dolgozók és a helyi szociális ellátásban részesülő 70 év felettiek esetében az otthoni munkáról való visszahívást, illetve a szociális szolgáltatások felfüggesztését és

a segélykérelmek elutasítását.

Tegnap Polgáron is hasonló lépésre szánta el magát a polgármester:

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.