December 11-ig érvényes a kijárási tilalom

A félreértett rendeleti szöveget értelmezi a kormány kis fake news-ozással.

2020. november 18., 11:29

Szerző:

December 11-ig érvényesek a hatályban lévő intézkedések, adja hírül a Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-n. Több médium is alaptalanul terjeszt rémhírt, és szándékosan hazugságot állít a mai címlapján, írják (vélhetően azért, mert a keddi Magyar Közlönyben megjelenteket így is lehetett értelmezni, ott az szerepelt, február 8-ával vesztik hatályukat a korlátozó intézkedések - a szerk.).

A ma megjelent sajtóhírekkel ellentétben a jelenleg hatályban lévő korlátozó intézkedéseket nem hosszabbította meg a kormány, azok 2020. december 11-ig alkalmazandóak. A kormány a veszélyhelyzetet hosszabbította meg az Országgyűlés döntése alapján 2021. február 8. napjáig. Arra kérjük a sajtó munkatársait, ne terjesszenek valótlan állításokat, a már megjelent hamis híreket azonnal korrigálják!

Ettől függetlenül a kijárási korlázotásokat a kormány meghosszabbíthatja a 90 napon belül bármikor, és szigoríthat is, tehetjük hozzá.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.