Kigyulladt egy szauna az Aréna Plázában, ezerötszáz embert evakuáltak

2018. január 12., 17:39

Szerző:

Tűz volt egy Kerepesi úti bevásárlóközpontban, egy edzőterem szaunája gyulladt ki - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t. Kolozsi Péter elmondta, az Aréna Pláza harmadik emeletén történt a tűzeset. Működésbe lépett a beépített oltóberendezés, a tűzoltók pedig egy fali tűzcsap használatával elfojtották a lángokat. A tűz nem terjedt tovább a többi üzletre és nem sérült meg senki.

A bevásárlóközpontot ezerötszáz embernek kellett elhagynia, de már csak a harmadik szint van lezárva.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.