Kilencven éves, bottal járó asszonyt fosztott ki Kecskeméten Tibor, némi élelmet és egy 100 forintos pénzérmét zsákmányolt tőle

2019. szeptember 30. 14:55 - szerző: 168 Óra

A 23 éves vádlott augusztus 30-án este Kecskemét belvárosában észrevett egy idős asszonyt, aki egy szatyorral a kezében hazafelé tartott. El is határozta, hogy megszerzi a szatyorban lévő értékeket. A bot segítségével gyalogoló 90 éves sértett idős kora és egészségi állapota miatt csak korlátozottan tudott védekezni, így esélye sem volt arra, hogy a bűncselekményt meghiúsítsa.

A vádlott kisebb távolságból követni kezdte a sértettet, majd amikor az idős asszony a lakóházának a kapuját próbálta kinyitni, a vádlott a háta mögé lépett és a sértett kezéből a nála lévő fekete nejlonszatyrot kiszakította. A szatyor füle leszakadt és a sértett kezében maradt, a vádlott pedig a zsákmánnyal elfutott a helyszínről.

A szatyorban élelmiszer, aprópénz és személyes tárgyak voltak összesen mintegy 50 000 forint értékben.

A tetthely
Fotó: police.hu

A vádlott a menekülése közben a szatyrot a közelben eldobta, csak az élelmiszereket és egy 100 forintos pénzérmét vitt magával, így a kár nagy része megtérült.

A vádlottat a kecskeméti rendőrök néhány órán belül elfogták és őrizetbe vették, majd a bíróság letartóztatásba helyezte. A Kecskeméti Járási Ügyészség a bűncselekményt beismerő férfit kifosztás bűntette miatt gyorsított eljárásban 2019. szeptember 27-én bíróság elé állította.

A Kecskeméti Járásbíróság a szeptember 27-i tárgyaláson a többszörösen büntetett előéletű vádlottat bűnösnek mondta ki és 1 év 3 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre, valamint 1 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős – írta az Ügyészség.