Kiderült, mekkora Mészáros Lőrinc vagyona

Orbán Viktor jó barátja, a milliárdos felcsúti polgármester Mészáros Lőrinc nyilvánosságra hozta vagyonnyilatkozatait. A gázszerelőből lett politikus-vállalkozó nem panaszkodhat, a 2014-es adatok szerint csak takarékbetétben négyszázmillió forintja van, rendelkezésére áll húszmillió forint készpénz, cégeiből idén 943 millió forint osztalékot vett ki. És ezzel közel sincs vége.

2014. június 19., 18:37

A polgármester hosszú huzavona után nyilvánosságra hozta, mennyi vagyona van, ezeket a Felcsut.hu portálon közzétette az alábbi kísérőszöveggel:

„Bár sem a sajtó, sem a sajtóhoz áttételesen köthető magánszemélyek nem tudtak a puszta kíváncsiságtól és vélt vagy valós tényeken alapuló, negatív következtetésre okot adó hírek megjelentetésén túl valós célt megjelölni, saját elhatározásomból úgy döntöttem, hogy településünk honlapján közzéteszem polgármesterségem időszakában benyújtott vagyonnyilatkozataimat” – számolt be róla a Népszava.hu.

„Teszem ezt annak ellenére, hogy a közelmúltban megjelent cikkek mindegyike a nyilvánosan hozzáférhető gazdálkodási adatok, a szintén nyilvános hirdetmények és ingatlan-nyilvántartási adatok alapján már teljes körben körbehatárolták azokat az adatokat, melyet egy polgármester a vagyonnyilatkozatában feltüntethet.”

Mészáros vagyonnyilatkozata szerint három cégben tulajdonos, és elképesztő mennyiségű földje van. Négyszázmillió forintja van takarékbetétben, húszmillió forintja készpénzben, 943 millió osztalékot vett ki cégeiből, és az egyik vállalkozásának havi 1,7 millió forintért tanácsot is ad.