Ki tudja, hogy mivel eláztatott matracú ágyak és éhes poloskák fogadják a BKV munkásszállójának lakóit

2019. augusztus 10., 11:27

Szerző:

Börtönre emlékeztető apró, lepusztult szobákban élnek és szétmálló mosdókat kénytelenek használni a BKV dolgozói – értesült a Privátbankár. A Dél-Pesti Üzemigazgatóságon dolgozók elhelyezését szolgáló Méta utcai munkásszállójának lakói különösen rossz helyzetben vannak, az ott élő sofőröket és más dolgozókat poloskák is sanyargatják.

A takarítás katasztrófa, előfordult, hogy az egyik  új lakó egy epilepsziától szenvedő lakótól az összepisált matracát kapta meg fekhelyül. Ugyan kapott csermatracot, de az is foltos és cigarettával kiégetett volt.

Az illető ráadásul nem az ingyenes, hanem az egyágyas fizetős szobát választotta.

Az érintett férfi részletes írásos panaszaiból kiderül, hogy a poloskák inváziója miatt gyakran kellett kocsiban aludnia, majd onnan indult buszt vezetni reggelente. A szobáért 30 ezer forintot fizetett, a szálló lakóinak viszont nem jár neki a BKV-tól a munkába járásért adható 18 ezer forintos üzemanyag térítési juttatás, tehát anyagilag is rosszul járt.

Képünk illusztráció, a balatoni Club Aligában készült 2019 nyarán
Fotó: fotó: TripAdvisor

Naszályi Gábor az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) elnöke szerint más szállón sem sokkal jobb körülmények között laknak a BKV dolgozói. Jellemzően túl kicsik az ágyak, aprók a szobák és a mosdók is borzalmas állapotban vannak. Naszályi szerint börtönben is jobb körülmények vannak, mint a BKV szállóin.

A BKV szerint viszont a szobák meglehetősen felszereltek, néhányban még hűtő is található, egy szállójukon pedig konditerem is van – így reagáltak a Privátbankár kérdéseire. A BKV-nak három szállója van, illetve egy negyedik is hamarosan megnyitja kapuit. Ezek kihasználtsága azzal magyarázható, hogy a BKV nem Budapest környéki dolgozókkal próbálja enyhíteni a munkaerőhiányt.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.