Ki képes ilyesmire? Magyarországon született szürke farkast gyilkolt le valaki a Bükkben

2018. november 21., 13:38

Szerző:

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa 2018. október 8 -án egy kifejlett európai szürke farkas (Canis lupus) fiatal hím példányának tetemére bukkant Nagyvisnyó külterületén. Az állaton egyértelműen azonosítható lőtt seb volt, számolt be róla ma honlapján a nemzeti park – írja a Sokszínű Vidék.

Fotó: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

Az egyed, amelynek mozgáskörzetét kollégáik már korábbról ismerték, valószínűleg pár évvel ezelőtt a Bükkben született.

A farkas fokozottan védett faj, elpusztítása bűncselekmény. Az igazgatóság természetkárosítás és állatkínzás megalapozott gyanúja miatt feljelentést tett.

Tegnap sokkal vidámabb hírrel szolgálhattunk, a Bükkben ugyanis öttagú farkasfalkát fotózott egy természetjáró a hétvégén.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.