Ki akartak rabolni egy nőt a 17-res villamoson, de úgy szorította a mobilját, mintha nem lenne holnap

2019. február 22. 16:25 - szerző: 168 Óra

A II. kerületi rendőrök a lakásán fogták el azt a férfit, a 28 éves budapesti K. Richárdot, aki 2019. január 16-án Budapest II. kerületében, a Margit híd budai hídfőjénél megpróbálta kitépni egy idős férfi kezéből a táskáját. A sértett nem engedte el a táskát, így a férfi lerántotta a lépcsőn. Az idős férfi az esés következtében elvesztette az eszméletét és nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett - írja a Police.hu.

Öt nappal később, 2019. január 21-én K. Richárd a 17-es villamoson ki akarta venni az egyik utas kezéből a mobiltelefonját.

A nő nem engedte el a telefont, ezért amikor a villamos megállt a Zsigmond téri megállónál, a férfi lerángatta a sértettet a járműről. A megállóban várakozók a nő segítségére siettek, és megpróbálták a férfit visszatartani, de elmenekült a helyszínről.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a lefoglalt kamerafelvételek alapján azonosították az elkövetőt, és 2019. február 19-én a lakásán elfogták. A nyomozók K. Richárdot rablás bűntett kísérlet és súlyos testi sértés miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.