Érintésmentes kézfertőtlenítést biztosít a BKK 13 metróállomáson

2020. szeptember 25., 13:05

Szerző:

Tizenhárom forgalmas metróállomáson biztosítja az érintésmentes kézfertőtlenítés lehetőségét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), ezzel segítve a koronavírus-járvány elleni védekezést - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

Kézfertőtlenítő szerkezetet helyeztek ki a Deák Ferenc tér és a Keleti pályaudvar csomópontokban, a 2-es metró vonalán a Déli pályaudvar, Széll Kálmán tér, Batthyány tér, Blaha Lujza tér, Puskás Ferenc Stadion, Örs vezér tere állomásokon. A 3-as metró Újpest-központ, Nyugati pályaudvar és Nagyvárad tér, továbbá a 4-es metró Kelenföld vasútállomás és Móricz Zsigmond körtér állomásán van lehetősége az utasoknak kézfertőtlenítésre - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A fertőtlenítő állomásokat minden nap 7 és 19 óra között lehet igénybe venni.

A BKK emlékeztetett, a koronavírus terjedésének megakadályozásában, lassításában fontos szerepe van a rendszeres kézfertőtlenítésnek.

A közösségi közlekedés használatakor kötelező az orrot és a szájat is eltakaró maszk viselése, nemcsak a járműveken, de a megállóhelyeken és a metróállomásokon is - hívták fel a figyelmet.

(MTI)

 

 

2024. április 19., 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

2024. április 19., 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

2024. április 19., 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.