Kétszázmillió forintért furikázhatnak taxival két éven keresztül a minisztériumokban dolgozó kormánytisztviselők

2019. március 24. 13:05 - szerző: 168 Óra

A City Taxi nyerte meg a minisztériumi dolgozók személyszállítására kiírt közbeszerzési tendert - írja az EU-s közbeszerzési értesítő nyomán az mfor. A tárcák - kivéve a honvédelmit és a külügyit - munkafeltételeinek biztosítását végző Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) nettó 208 756 799 forintért szerződött a feladatra a City Taxi Fuvarszervező Szövetkezettel.

A pályázat szerint erre a célra keresett ajánlattevőt a KEF „a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság és az ellátási körébe tartozó minisztériumok, valamint a Miniszterelnöki Kormányiroda - beleértve az operatív programok végrehajtásában résztvevő szervezeti egységeket –, valamint a csatlakozó háttérintézmények napi feladatainak hatékonyabb ellátása érdekében taxi rendszerű személyszállítási vagy csoportos (maximum 8 fő + gépkocsivezető) személyszállítási szolgáltatás nyújtása elektronikus taxikártya (továbbiakban: taxikártya) alkalmazásával”.

A megállapodás értelmében tehát a kormányzati munkát végző tisztviselők személyszállítására szerződött a City.

A hirdetmény szerint a március 14-én aláírt szerződés 24 hónapra szól. A KEF honlapja szerint egyébként még élő szerződése van a főigazgatóságnak ugyanerre a szolgáltatásra a City Taxival. Abban a kontraktusban a 2017. február 3. és 2019. november 2. közötti időszakra állapodtak meg a felek. Vagyis az előző szerződést is ezzel a taxis társasággal kötötték meg, de arra nem adnak választ a közbeszerzési dokumentumok, hogy miért kellett egy korábban meghatározott teljesítési időszak közben új szerződést kötni ugyanarra a célra.