Két újabb magyar halt meg egy nap alatt, ezzel 15-re nőtt a koronavírus hazai áldozatainak száma

2020. március 30., 06:40

Szerző:

Újabb két magyar állampolgár halt meg a koronavírus miatt, az elhunytak száma Magyarországon így

15 főre nőtt.

A kormányzati portál azt írja, az újabb áldozatok 90 év feletti betegek, kiemelik, hogy alapbetegségekkel küzdöttek. A kora reggel frissített adatok szerint pedig 39 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a fertőzést, amivel 

447-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. 

A portál közlése szerint továbbra is csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

A hazánkban beazonosított 447 ember közül 433 magyar állampolgár, 10 iráni, 2 brit, 1 kazah és 1 vietnami.

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.