Két nőt is megpróbált megerőszakolni Budapesten egy palesztin férfi

2018. december 19., 16:37

Szerző:

Kétszer is nemi erőszakot kísérelt meg egy palesztin férfi Budapesten a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdai közleménye szerint. Bár a közlemény palesztin állampolgárként hivatkozik a 31 éves gyanúsítottra, Palesztina nem független ország (igaz, Magyarország 1988-ban elismerte a palesztin állam egyoldalú kikiáltását), de Palesztin Nemzeti Hatóság néven működik egy részleges autonómiával rendelkező terület Izraelben.

A nyomozás adatai szerint a palesztin férfi 2018. október 20-án éjszaka Budapest XIII. kerületében, egy társasházig követett egy nőt, majd a lépcsőházban lenyomta a földre és szexuális aktust akart létesíteni vele. A nőnek sikerült lelöknie magáról a férfit, aki ezután elmenekült a helyszínről.

A nyomozók a biztonsági kamera felvételei alapján azonosították az elkövetőt és megállapították, hogy a palesztin férfi 2018 áprilisában egy óbudai társasházban is megtámadott egy nőt. A palesztin férfi akkor a nőt nyakánál fogva lefogta, a földre szorította és szintén szexuális aktust akart vele létesíteni. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai az elkövetőt 2018. december 18-án délután a XI. kerületi munkahelyén elfogták.

A Magyarországon oltalmazott státuszúként tartózkodó palesztin férfit a nyomozók őrizetbe vették és két rendbeli szexuális erőszak bűntett kísérlet miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök előterjesztést tettek a férfi letartóztatásának indítványozására.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.