Két nőt is megpróbált megerőszakolni Budapesten egy palesztin férfi

2018. december 19. 16:37 - szerző: 168 Óra

Kétszer is nemi erőszakot kísérelt meg egy palesztin férfi Budapesten a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdai közleménye szerint. Bár a közlemény palesztin állampolgárként hivatkozik a 31 éves gyanúsítottra, Palesztina nem független ország (igaz, Magyarország 1988-ban elismerte a palesztin állam egyoldalú kikiáltását), de Palesztin Nemzeti Hatóság néven működik egy részleges autonómiával rendelkező terület Izraelben.

A nyomozás adatai szerint a palesztin férfi 2018. október 20-án éjszaka Budapest XIII. kerületében, egy társasházig követett egy nőt, majd a lépcsőházban lenyomta a földre és szexuális aktust akart létesíteni vele. A nőnek sikerült lelöknie magáról a férfit, aki ezután elmenekült a helyszínről.

A nyomozók a biztonsági kamera felvételei alapján azonosították az elkövetőt és megállapították, hogy a palesztin férfi 2018 áprilisában egy óbudai társasházban is megtámadott egy nőt. A palesztin férfi akkor a nőt nyakánál fogva lefogta, a földre szorította és szintén szexuális aktust akart vele létesíteni. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai az elkövetőt 2018. december 18-án délután a XI. kerületi munkahelyén elfogták.

A Magyarországon oltalmazott státuszúként tartózkodó palesztin férfit a nyomozók őrizetbe vették és két rendbeli szexuális erőszak bűntett kísérlet miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök előterjesztést tettek a férfi letartóztatásának indítványozására.