Két nappal azelőtt rúgták ki a szívsebészt, hogy megműthette volna az egyik betegét

2018. október 12. 21:38 - szerző: Ágoston Zoltán

A beteg most kétségbe van esve, mert semmit nem mondanak neki.

Az ATV Híradója pénteken megszólaltatott egy beteget, akit azóta is műtétre vár a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben, hogy az egészségügyi intézmény szívsebész főorvosát szeptemberben elbocsátották. A névtelenséget kérő beteg elmondta, Székely Lászlót két nappal azelőtt rúgták ki, hogy őt megműthette volna, neki pedig azóta sem mondanak semmit a GOKI-ban az esetéről. 

– Egyre veszélyesebb a tágulat, jó lenne vagy jó lett volna minél hamarább ezt a beavatkozást elvégezni, illetve legalább azt tudni, hogy mikor kerülök sorra. Idegőrlő ez a három hét, lassan az ember idegrendszerét teljesen felőrli, hogy semmit nem tud. Mással nem szeretném megműttetni magam, hisz ezt a speciális műtétsorozatot ő és csak ő tudná elvégezni –

– mesélte a szívsebész volt páciense kétségbeesetten az ATV Híradójának. Székely László kirúgása óta a GOKI egyik műtétre váró betege életét vesztette, a szívsebész pedig most a csatornának azt nyilatkozta, ijesztő a volt páciense helyzete, a műtétre váróknak biztos, hogy katasztrofális élmény lehet megélni, hogy nem tudják, lesz-e kinek elvégeznie a beavatkozást. 

Ami az életét vesztő beteget illeti, a GOKI és Székely László egymásra hárítja a felelősséget az 55 éves férfi haláláért. Az ügyben az Emberi Erőforrások Minisztériuma vizsgálatot indított, amely arra a következtetésre jutott, hogy nincs összefüggés a beteg halála és Székely László kirúgása között. A szívsebészt a vizsgálat során semmiről nem kérdezték meg.

Székely László mellett kiállt már a volt fideszes Tiffán Zsolt és csütörtökön Andrássy Péter, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház osztályvezető főorvosa is.