Két napig őrizetben volt Bige László, Magyarország ötödik leggazdagabb embere

2019. május 31., 12:01

Szerző:

Két napon át őrizetben tartotta a rendőrség Bige Lászlót, Magyarország egyik leggazdagabb emberét – értesült a 24.hu.

A vállalkozót hétfőn vitte el a rendőrség nyíregyházi otthonából, majd gyanúsítottként hallgatták ki őt. A Bige Holdinggal kapcsolatban 2018-ban indult nyomozás.

A portál érdeklődésére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt válaszolta, hogy az ügyészség május 30-án, tehát a fogva tartás 72 órájának lejárta előtt indítványt tett a bűnügyi felügyeletére, a bíróság azonban nem látta indokoltnak az előzetes letartóztatás elrendelését. A vállalkozó így szabadlábon védekezhet.

Az Országos Rendőr-főkapitányság korábban azt közölte, hogy az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytat nyomozást hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A 24.hu információi szerint a hatóságok a kihallgatással párhuzamosan ismét megszállták a milliárdos szolnoki üzemét, és a lakásában is házkutatást tartottak.

Bige László, a Bige Holding Csoport tulajdonosa Bige László
Fotó: Balázs Attila

A hatósági vizsgálat tavaly ősszel kezdődött, amikor egy 300 fős rendőri és katasztrófavédelmi csapat szállta meg a szolnoki üzemet. Korábban viszont a versenyhivatal is vizsgálódott a vállalkozó ügyeiben.

Bige László az egyik legnagyobb hazai műtrágyagyártó, aki a napi.hu legfrissebb listája szerint az ötödik leggazdagabb magyar az országban 170 milliárd forintra becsült vagyonával.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.