Két iskolát is több mint másfél milliárddal drágábban építenek, illetve újítanak fel Érden Mészáros Lőrinc gyerekei

2019. március 21., 11:20

Szerző:

A becsült árnál 43 százalékkal többe fog kerülni az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola rekonstrukciója és bővítése - derül ki az európai uniós közbeszerzési értesítőből. Az érdi fideszes önkormányzat nettó 3,79 milliárd forintra lőtte be a költségeket, de a Mészáros Lőrinc gyerekei tulajdonában lévő Fejér-B.Á.L. Zrt. legelőnyösebbb,  nyertes ajánlata nettó 5,44 milliárd forintról szólt.

Mészáros Lőrinc gyermekei
Fotó: Átlátszó

Ágnes, Beatrix és az ifjabb Lőrinc vállalata nem egyedül fog dolgozni a sportiskola rekonstrukcióján és bővítésén. A rekonstrukcióban alvállalkozóként részt vesz a közbeszerzéseken jól szereplő,

West Hungária Bau Kft. és a Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft., utóbbi tulajdonosai szintén Mészáros gyerekei.

De nem csak ez a közbeszerzés drágult Érden: az eredetileg becsült 4,3 milliárd forint helyett 6 milliárdért vállalta el a Fejér B.Á.L. Kft. Fenyves-Parkváros köznevelési centrum (általános iskola, sportcsarnok és tanuszoda) építését.

A Fejér B.Á.L. Kft -t A csupán 2015-ben alapították, de a forgalma már 2017-ben meghaladta a 10 milliárd forintot. A hihetetlenül sikeres cég idén februárban 10 milliárd forintos árbevételnél tartott.