Két hét múlva Budapestre jön Orbán Viktor hőse, Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes

2019. április 19., 21:25

Szerző:

Május 2-án Budapestre érkezik Matteo Salvini, a belügyminiszteri posztot is betöltő olasz miniszterelnök-helyettes, hogy a május 23-26. között sorra kerülő európai parlamenti választások előtt egyeztessen Orbán Viktor miniszterelnökkel a lehetséges együttműködésről az újonnan megalakuló Európai Parlamentben – tudta meg a Magyar Nemzet.

A jobboldali, bevándorlásellenes olasz Liga párt vezetője (akit Orbán Viktor egy alkalommal a saját „hősének” nevezett) április 8-án Milánóban jelentette be, hogy új és folyamatosan bővülő európai politikai család született, a Népek és Nemzetek Európai Szövetsége, amelyhez többek között az Osztrák Szabadságpárt, a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés, a német AfD, a Finnek pártja és a Dán Néppárt is csatlakozott. Az egyelőre nem tudni, hogy az Európai Néppártból felfüggesztett Fidesz képviselői az EP-választások után csatlakozni fognak-e az új, szélsőjobboldali erőket összegyűjtő pártcsaládhoz.

Matteo Salvini tavaly augusztusban fogadta Milánóban Orbán Viktort, a találkozóról az olasz politikus akkor azt mondta, hogy az egy folyamatot indít el egy új Európa megteremtése érdekében.

Orbán Viktor és Matteo Salvini augusztus 28-án Milánóban
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.