Két és félszer több támogatásért pályáztak a Fidesz által üldözött pécsi alapítványnál, mint amennyi pénz rendelkezésre áll

2018. december 19., 12:06

Szerző:

Lezárult a Pécsről kis híján elűzött Az Emberség Erejével Alapítvány 2019-es Erősödő Civil Közösségek (ECK) pályázata. A határidőig 144 pályázat érkezett, a mintegy százmilliós keretösszegre két és félszeres, csaknem 260 millió forintos forrásigényt adtak be a támogatást kérők.

Fotó: Kovalovszky Dániel

A Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítvány által is támogatott szervezet közleménye szerint a pályázatok közül 49 az Indító kategóriába érkezett be maximum 500 000forintos támogatási igénnyel, 95 pedig az Erősítőbe, maximum 3 000 000 forintos határig. A pályázók közül 29 közösség informális csoportként pályázott, 115 pedig bejegyzett szervezetként.

A közösség, a nyitottság, a cselekvés, az autonómia és az emberi méltóság szellemében született három éves program célja a közösségek, civil szervezetek autonómiájának szélesítése, valamint helyi társadalmi problémák enyhítése – írja az alapítvány közleménye alapján a Pécsi Stop.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.