Két és félmillióan kapnak idén nyugdíjprémiumot

2018. október 5., 09:30

Szerző:

Valamennyi, nyugdíjszerű ellátásban részesülő állampolgár kap idén nyugdíj prémiumot a kormány döntése alapján - mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkár az ATV reggeli műsorában.

Amikor arról kérdezték, igazságos-e hogy kevesebb prémiumot kap az, akinek alacsonyabb a nyugdíja, az államtitkár egy 2009-es jogszabályra hivatkozott.

Novák azt is elmondta, hogy a kormány még nem döntött arról, hogy a nyugdíjasok kapjanak-e még egy alkalommal Erzsébet utalványt (idén pont a választás előtti hetekre sikerült időzíteni a második juttatást).

Mint megírtuk, az eredeti jogszabály alapján a prémium elvileg nem jár mindenkinek, ahogyan erre Az Én Pénzem is felhívta a figyelmet.

Azok nem számíthatnak rá, akik

  • ideiglenes özvegyi nyugdíjat kapnak,
  • illetve a rokkantak, akiknek rehabilitációs járadékot folyósítanak.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.