Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Kész Zoltán megkérte a veszprémi napilapot, hogy szedje össze magát, és merjen írni az Orbán-kormánynak kínos ügyekről

2018. március 12. 14:28 - szerző: 168 Óra

Kész Zoltán, Veszprém független képviselő-jelöltje szerint vannak hírek, amiket egyszerűen nem közöl a Veszprém megyei Napló, így a kormány számára legkínosabb hírek egyszerűen nem jutnak el a veszprémi napilap olvasóihoz. A politikus ezért vitt egy csomagot a Mediaworks székhelyére az Elios-botránnyal foglalkozó újságcikkekből és dokumentumokból – írja a Hír TV

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mediaworks a tulajdonosa több megyei lapnak is, így a Veszprém megyei Naplónak is, a lap pedig egyszerűen nem közöl híreket a miniszterelnök veje, Tiborcz István és az Elios Zrt. körüli OLAF-vizsgálatról, Kész Zoltán ezért vitt egy újságcikkekből álló csomagot a Veszprémi Napló szerkesztőségébe. Célja az akcióval az, hogy bátorítsa a szerkesztőségben dolgozó „korrekt kollégákat”, hogy ne féljenek valódi híreket írni, és „ne féljenek Orbán Viktortól, Mészáros Lőrinctől és a Fidesz-maffiától”.

Kész Zoltán szerint „az egész gépezet fél”, nem csak a szerkesztőség munkatársai, a választás pedig most már arról szól, hogy nem mernek kiállni vitázni.

– Nem mernek igazi híreket közölni, fél az újság, az újságíró, és fél a fideszes képviselőjelölt is – mondta a független jelölt.