Kész Zoltán elbukott Veszprémben, már elismerte a vereségét

2018. április 8. 21:20 - szerző: 168 Óra

Nem sikerült újráznia Veszprémben Kész Zoltánnak, a független jelölt ezúttal kikapott aktuális fideszes riválisától, Ovádi Pétertől – tudtuk meg. Ovádi körülbelül hatezer szavazattal előzte meg Készt. Több forrásból megerősített információink szerint az MSZP elnökhelyettese, Gőgös Zoltán, aki szintén Veszprém megyében, mégpedig a pápai választókerületben indult, csak a harmadik helyet szerezte meg.

Kész Zoltán
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Kész Zoltán este tíz körül elismerte a vereségét. „Az első nem hivatalos eredmények alapján kijelenthető, hogy Veszprém 1-es választókerületben Ovádi Péter (Fidesz) nyeri a választást. Felhívtam Ovádi Pétert, gratuláltam neki és azt kértem tőle, hogy képviselje azokat a választókat is, akik rám vagy más ellenzéki jelöltre szavaztak. Köszönöm Veszprémnek és térségének az eddigi bizalmat” – mondta.

Varga-Damm Andrea, a Jobbik jelöltje nem volt hajlandó visszalépni Kész Zoltán javára, noha korábban hallgatólagosan a Jobbik is támogatásáról biztosította. ráadásul Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyi polgármester arra kérte a helyi Jobbikot, hogy támogassák a független politikust.

Kész Zoltán volt az, akinek a 2015-ös időközi parlamenti választáson aratott győzelme véget vetett a Fidesz kétharmados többségének az országgyűlésben. Mostani kampányáról ebben a cikkünkben írtunk részletesen.