Azt hitte, hogy rajta röhögnek, csontozókéssel robbant be a kocsmába elégtételt venni a karajrészeg bácsbokodi férfi

2019. június 27., 15:00

Szerző:

Tavaly június 14-én délután egy bácsbokodi étteremben zártkörű rendezvény volt. Az étteremmel szemben lakó vádlott este ittasan tért haza és az út túloldalán, az étterem teraszán szórakozó emberek nevetgélését úgy értelmezte, hogy őt nevették ki, vele gúnyolódtak, ezért bement a lakásába egy 15 cm pengehosszúságú, csontozókésért.

Ezután a háta mögött kezében tartva a kést az étterem teraszán szórakozó társasághoz ment, hangosan kiabálva feléjük. Az egyik alkalmazott meglátta, hogy a vádlott kezében kés van és szólt neki, hogy arra nincs szükség, mert a teraszon lévők nem rajta nevettek. Az ittas vádlott azonban nem hallgatott rá, ezért a nő elkiáltotta magát, hogy

„vigyázzatok, kés van nála.”

A vádlott a társasághoz érve előbb egy éppen a teraszra kilépő férfi mellkasa irányába szúrt, azonban a szúrás nem őt, hanem a mellette álló, őt a szúrás elől ellökő másik férfit érte a csuklóján. Ezután a vádlott egy másik ott tartózkodó férfit szúrt hastájékon, majd az előbbi támadás során csuklóját ért súlyos sérülés miatt elfutó és mentőért kiáltó sértett után futott, továbbra is késsel a kezében.

Ezt észlelve egy harmadik vendég megpróbálta a kést elvenni a férfitől, azonban a földre kerülve a vádlott őt is megszúrta az oldalán és végül csak ezután hagyott fel a támadással.

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, továbbá annak kísérletével vádolja és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza,

valamint azt, hogy a bíróság a csontozókést kobozza el

– adta hírül az Ügyészség.