Deák téri késelés: Az egyik áldozat is a születésnapját ünnepelte, édesanyja két hete halt meg

2020. május 23., 10:47

Szerző:

A Bors információi szerint nem csak az elkövető, hanem az egyik áldozat is a születésnapját ünnepelte péntek hajnalban, amikor kettejük társasága összevitatkozott valamin a Deák téren, majd Cs. Krisztián kést rántott.

Az egyik áldozat, a 16 éves M. László a születésnapját ünnepelte, az ő társaságában volt a másik áldozat, a 21 éves K. Gergely. A Bors rokonok és barátok elmondása alapján azt írja, hogy 

László családjának nem csak a fiú elvesztését kell feldolgoznia, két hete egy másik tragédia is érte őket, ugyanis meghalt a fiatalember édesanyja.

A Blikk szerint László édesapja már régebben meghalt, az anya halála óta a nagymamánál éltek a húgával.

A másik áldozat, a 21 éves Gergely múlt héten érettségizett. A fiú az egyik testvérével érkezett a tragikus szülinapra, így ő is láthatta bátyja haláltusáját. Gergely imádta a focit, nagy Újpest szurkoló volt. Garázdaság miatt többször felelősségre vonták már.

A Blikk úgy tudja, hogy a 18. születésnapját ünneplő elkövető, Cs. Krisztián intézetben élt. A társaságában lévők a vitát követően ütötték-verték a földön fekvő fiúkat, fejbe és hasba rugdosták őket. Miután Krisztián halálra késelte a két fiatalt, a társaság elmenekült. A kést a Paulay Ede utcában, az elkövetőt a Nyugati téren találták meg a rendőrök.

A rendőrség péntek délutáni sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint a verekedésben tízen vettek részt, 90 százalékuknak van rendőrségi múltja, így az elkövetőnek is, főleg kábítószerrel visszaélés és garázdaság jellegű cselekményekben. A résztvevők 16 és 23 év közötti férfiak. A letartóztatott gyanúsított két társát felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítják. A helyszínen tartózkodott három lány is, az ő szerepük kimerült abban, hogy megpróbálták szétválasztani az ellentáborokat. Jelenleg a nyomozók a kamerafelvételek és a tanúvallomások alapján próbálják kideríteni, kinek mi volt a szerepe a késeléssé fajult verekedésben.