Keresztes László Lóránt: A Fidesz soraiban ma ott ülnek a kommunista rendszer névtelenségben tartott fenntartói

2018. október 23. 13:14 - szerző: 168 Óra/MTI

Az LMP társelnöke szerint Magyarország szabadságát újabb és újabb kihívások fenyegetik, ezért ki kell mondani: a magyarság nem tűri jogaink lábbal tiprását, hangjának és gondolatainak elfojtását.

Október 23. - Az LMP megemlékezése Budapesten
Fotó: Kovács Tamás

Keresztes László Lóránt pártja október 23-ai megemlékezésén, a budapesti Mansfeld Péter-emlékműnél kedden kijelentette: akik harminc éve szembeszálltak az önkénnyel, „mára az árulás, a tolvajlás és rombolás katonái lettek”. Megtanultak és alkalmaznak mindent, amely ellen egykor küzdöttek. Megbocsátottak mindenkinek, akiknek soha nem lett volna szabad megbocsátani - folytatta -, és elfelejtettek mindent, amire örökké emlékezni kellett volna.

- A Fidesz soraiban ma ott ülnek a kommunista rendszer névtelenségben tartott fenntartói - mondta Keresztes László Lóránt, hozzátéve, az ország mai vezetői nemzeti elkötelezettségűnek hazudják magukat, de azt a kommunista rendszert restaurálják, amelyben kibontakoztak, és kiszolgáltatják a nemzetet.

Orbán Viktornak már nem számítanak Szent István intelmei, neki már csak Moszkva szava fontos - vélekedett az ellenzéki társelnök, aki szerint a bolsevik elvű kormányzás súlyos tragédiát okozott a nemzetünknek, hiszen az elmúlt években is több százezren voltak kénytelenek elhagyni az országot, ahogy az '56-os forradalom után is.

Az LMP-s politikus szerint a kormányoldal szellemi elődjeihez hasonlóan nem tűri az ellenvéleményt, és Rákosin is túltevő propagandát folytat, hatalmi, hatósági eszközökkel is fellép azok ellen, akik felhívják a figyelmet tetteire.

Magyarországnak azonban át kell lépnie a 21. századba - hangsúlyozta Keresztes László Lóránt -, el kell távolítani a hatalomból a nemzetet eláruló és meglopó tolvajokat, és fel kell készíteni a nemzetet az új idők súlyos kihívásaira. Az önkény, a rombolás és az ostobaság ellen nem fegyverekkel, hanem ismeretekkel és tájékozottsággal kell küzdeniük a mai fiataloknak - mondta, megjegyezve ugyanakkor: a hatalom éppen ezen eszközöket akarja elvenni tőlük.

- 1956 üzenete, hogy folyamatosan kell küzdenünk azért, amiben hiszünk és azokért, akiket szeretünk - zárta szavait, majd elnöktársával, Demeter Mártával együtt megkoszorúzta Mansfeld Péter emlékművét.

Mansfeld Péter 1956 októberében, 15 évesen csatlakozott a Széna téri felkelőkhöz. A forradalom leverését követően először életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték, majd az ítéletet halálbüntetésre változtatták, és 1959. március 21-én kivégezték.