Orbán Viktor elutazik a Kereszténydemokrata Internacionáléra, nem lesz ott a horvát-magyar meccsen

2019. október 9., 17:18

Szerző:

A Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) rendezvényére Rómába utazik Orbán Viktor csütörtökön, –tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szerdán. Orbán onnan pénteken Párizsba repül tovább, ahol Emmanuel Macron francia köztársasági elnökkel tárgyal. 

A CDI  – amelynek egyik alelnöki tisztségét Orbán Viktor tölti be – az olasz fővárosban tartja soron következő vezetőségi ülését.

Mivel csütörtökön játssza újabb Európa-bajnoki selejtezőjét a magyar válogatott Horvátországban,a vb-ezüstérmes elleni meccsünket biztosan nem fogja a helyszínen megnézni Orbán Viktor – jegyezte meg a 24.hu. Ami azt illeti, a miniszterelnök várhatóan a vasárnapi Magyarország-Azerbajdzsán meccset sem tudja a helyszínen megtekinteni. Egyrészt, hogy aznap tartják az önkormányzati választást, másrészt pedig, mivel zárt kapus lesz a meccs, csak gyerekek ülhetnek fel a lelátóra – jegyezte meg a hír kapcsán a 24.hu.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.