Kérdezni akarta egy nemzetközi bizottság Handó Tünde OBH-elnököt, de ő csak felolvasott egy beszédet

2019. május 17., 13:26

Szerző:

A közelmúltban járt az Európai Bírói Egyesület (EBE) vizsgálóbizottsága Magyarországon, hogy megismerje az Országos Bírói Hivatal (OBH) és az Országos Bírói Tanács (OBT) között elmérgesedett viszony és hatalmi harc körülményeit. Csütörtökön a hvg.hu közölt részleteket a bizottság jelentéséről, melyben

az OBH-t vezető Handó Tünde felelősségét állapították meg, mondván nem működik együtt az őt ellenőrizni akaró OBT-vel.

Bár a bizottság találkozhatott Handóval, mindössze egy órás időkeretben kaptak lehetőséget. Ezt Handó úgy használta fel, hogy tartott egy beszédet az OBH működéséről és eredményeiről,

ám kérdezni nem hagyták a jelenlévő EBE-tagokat,

ezt viszont igencsak egyoldalú kommunikációnak tűnik. Handó Tünde később közleményben is ragaszkodott ahhoz, hogy ő "részletes tájékoztatást adott az OBH és a bírósági szervezet tevékenységéről, eredményeiről". Az EBE vizsgálóbizottságában jelen lévő Günter Woratsch viszont a portálnak egyértelművé tette, hogy a bizottság tagjai a fentebbi körülmények miatt nem kapott választ kérdéseire.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.