Kenderesi Tamást lelkileg megviselte a szexuális zaklatási ügy

2019. augusztus 1., 11:57

Szerző:

Fizikailag jól van, lelkileg nincs - mondta a szexuális zaklatással megvádolt Kenderesi Tamás úszóról Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnöke a hvg.hu-nak.

Az olimpiai bronzérmes úszó a MÚSZ elnöke szerint már úton van Magyarországra, és a tervek szerint valamikor csütörtökön ér haza. Korábban úgy volt, hogy a jövő hét közepéig Dél-Koreában kell maradnia, miután a hatóságok tíz napra megtiltották a kiutazását. Ezt aztán azért oldották fel, mert Kenderesi előre kifizetett 3 millió dél-koreai wonnak (nagyjából 720 ezer forint) megfelelő összeget.

Az úszószövetség már korábban jelezte, hogy ha bebizonyosodik az úszó bűnössége, fegyelmi eljárás vár rá. Wladár a hvg.hu-nak azt mondta, jövő hétfőn berendeli meghallgatásra, aztán eldönti, hogy fegyelmi bizottság elé állítja vagy sem, de "kilencven százalék, hogy igen."

Ezen a meghallgatáson Kenderesinek azt kell majd elmondania, mi történt azon az éjszakán, amikor egy éjszakai bárban hozzáért egy 18 éves nő fenekéhez, aki emiatt feljelentette. Kenderesi elismerte a mozdulatot, de a szexuális zaklatást visszautasította. Az úszónak be kell majd mutatnia az esetet követő rendőrségi és ügyészségi eljárás során készült dokumentumokat is, Wladár pedig a koreai konzulátusról is tájékoztatást kér majd az ügy állásáról.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.