Kirakják a zenekarokat, hamarosan bezár a Keleti Blokk

2020. szeptember 8., 17:09

Szerző:

November elsejéig el kell hagyniuk az ott próbáló zenekaroknak a Városliget szomszédságában, a Dürer Kerttel egy telken lévő Keleti Blokkot – értesült a Telex. Ez azt valószínűsíti, hogy az egykori ELTE-ingatlanon 2008 óta működő Dürer Kertnek is már csak hónapja vannak hátra.

A Dürer Kert jövőjével kapcsolatban hosszú évek óta voltak már találgatások, de csak akkor vált igazán bizonytalanná a sorsa, amikor 2018 nyarán Garancsi István üzletember (és Orbán Viktor barátja) érdekeltségébe került az Ajtósi Dürer soron található egykori ELTE-ingatlan (ahol 1989 előtt az MSZMP pártfőiskolája is volt). A közel 37 ezer négyzetméteres területre a hírek szerint luxusszállodát terveznek, ami szorosan kötődik a Liget-projekthez.

A két évvel ezelőtti tulajdonosváltás óta nagy a csend, a területen található Dürer Kert és a Keleti Blokk próbaterem-komplexum sokáig gondtalanul tudott működni. Egészen pontosan idén őszig, október végéig működhetnek még itt – írja a távozó indexesex Facebook-oldala.

 

 

 

 

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.