Kegyetlen bosszút álltak az MSZP-s politikuson, aki nyilvánosságra hozta, mit művelt Kalocsán Orbán Viktor vejének a cége

2018. február 24. 00:35 - szerző: Ágoston Zoltán

Kirúgták a munkahelyéről és két bizottsági tagságától is megfosztották Angeli Gabriellát, azt a független önkormányzati képviselőt, aki nyilvánosságra hozta az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) a levelét az Elios Innovatív Zrt. Kalocsán elnyert közvilágítási pályázatáról – derül ki az RTL Klub Híradójának a riportjából. A dokumentumból az derül ki, hogy az OLAF szerint a városi pályázatot ugyanúgy Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a cégére szabták, mint országszerte rengeteg helyen máshol, Kalocsa vezetése pedig, úgy tűnik, nem tudta méltósággal viselni ennek a szégyenét,  a független Bálint József Miklós vezette baloldali többségű önkormányzat polgármesteri előterjesztésére legalábbis megszüntette. Angeli Gabriella munkahelyét az ÖkoPont Irodában és két bizottsági tagságot is elvett a politikus asszonytól. Az előterjesztést megszavazta a képviselőtestület MSZP-s tagja is, akit harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes szerint emiatt ki fognak zárni a pártból.

Angeli Gabriella
Fotó: RTL Klub Híradó

Angeli Gabriella az MSZP -Párbeszéd országgyűlési képviselő-jelöltje, szervezőként dolgozott az ÖkoPont Irodában. Munkahelyének a megszüntetését takarékossági okokkal indokolták. Az RTL Klub Híradója az ügyben megkereste Bálint József Miklóst a kérdéseivel, de nem kapott választ a polgármestertől.

Az Angeli Gabriella által kiszivárogtatott levélből egyébként az derül ki, hogy az Elios közvilágítási igazgatója Mancz Ivette társszerzőként a pályázat mellékletébe beleírhatta a lámpák javasolt számát és költségeit, sőt, még a projekt ellenőrzését végző cég nevében is ő adott ajánlatot. De felbukkant Kalocsán annak a Hamar Endrének neve is, aki Orbán Viktor vejével, Tiborcz Istvánnal együtt az Elios társtulajdonosa volt, másik cége, a Sistrade Kft. pedig a közbeszerzés kiírásához szükséges műszaki dokumentációt és a terveket készítette, vagyis ő tudott beavatkozni, hogy a pályázatot úgy írják ki, ahogy az az Eliosnak megfelel.