Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Kedden jelenik meg a három budapesti szuperkórház pályázata

2018. július 30. 11:59 - szerző: 168 Óra/MTI

Július 31-én, kedden jelenik meg a három budapesti centrumkórház tervezésére kiírt pályázat – jelentette be az emberi erőforrások minisztere hétfői sajtótájékoztatóján.

Kásler Miklós elmondta, a nyílt közbeszerzési kiírások az új elektronikus közbeszerzési rendszeren belül jelennek meg és bonyolódnak, két lépcsőben.

A dokumentációhoz nemcsak tervkoncepciót, hanem már beárazott kiviteli terveket is várnak, így csökkentve minimálisra a költségek túllépését – tette hozzá a miniszter. 

Az Egészséges Budapest Program keretében a jövőben három centrumkórház jön létre a fővárosban, és további 25 kórház és 32 szakrendelő fejlesztéséről döntött korábban a kormány több mint 700 milliárd forint értékben.

Amint azt mi is megírtuk, Kásler Miklós júliusban jelentette be, hogy 2022–23-ra három új szuperkórház épül Budapesten az egészségügyi fejlesztés részeként. Zöldmezős beruházásként épülne meg a délbudai kórház, átalakítanák a Honvéd kórházat, az István és László kórházat pedig lényegében egy egységben építenék újjá.