Kecskeméttől Szolnokig vonszolt egy elütött kutyát a lökhárítóján a szerb sofőr

2019. október 17., 16:15

Szerző:

Egy szerb rendszámú autóval ütöttek el egy kutyát Kecskeméten még szerdán este, majd a kocsi magával hurcolta az összetört lökhárítón a beszorult állatot egészen Szolnokig – írja a Ripost.

A szemtanúk beszámolója szerint a kocsi egy szolnoki hotel parkolójában állt, és a sofőr, bár látta, hogy ott az állat a lökhárítón, mégsem törődött vele; egy helyi, munkába tartó férfi vette észre az ebet, és rögtön szólt az állatmentőknek. A szerb férfi közben szétvágta a lökhárítót, majd, mintha mi sem történt volna, tovább indult.

Fotó: Facebook/Nagy Marianna

A kutyáért a szolnoki menhelyről mentek. Orvoshoz vitték, a lap úgy tudja, jól van. Keresik a gazdáját, aki feltehetően Kecskeméten él. Most a hotel dolgozói vigyáznak rá.

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.