Gyermekvédelmi képzést indít a magyar katolikus egyház, az alapítója Hoffmann Rózsa

2019. december 5., 21:43

Szerző:

Tóth Tamás, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkára csütörtökön, a testület téli rendes tanácskozása után tartott sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy kétéves, akkreditált pedagógus szakvizsgával záruló gyermek- és ifjúságvédelmi képzést indított. Közlése szerint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kar Vitéz János Tanárképző Központja és a Püspöki Konferencia fenntartásában működő Katolikus Pedagógiai Intézet képzésére szeptemberben 42 hallgató iratkozott be, a 444 pedig utánanézett az egyetem honlapján, és kiderült, hogy a képzést nem más, mint

Hoffmann Rózsa, az Orbán-kormány oktatási államtitkára alapította.

Félévente három alkalommal tartják meg, a helyszíne Budapest és Esztergom lesz, a célja pedig így hangzik: „A képzés felkészít a fiatalokat érintő veszélyforrások (például drogok) felismerésére, kialakuló iskolai konfliktusok, a hagyományos és újonnan megjelenő bántalmazások, az esetleges agresszív viselkedésformák kezelésére. Továbbá az ifjúságvédelmi munka jogi, pszichológiai, pedagógiai ismereteire és az ezen a területen jelentkező gyakorlati problémák érdemi kezelésére.”

Ami az MKPK-t illeti, Tóth Tamás közölte azt is, októbertől működik az egyházmegyék szexuális visszaéléseket bejelentő rendszere, amely elérhető a testület honlapjáról is.  Megjegyezte, mivel a visszaélési ügyek dokumentációja az egyházmegyéktől a Szentszékhez kerül, az MKPK titkársága nem tudja, érkeztek-e már bejelentések.

18:22

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

15:42

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.