Több tucat katalizátort lopott két román férfi, az értékes autóalkatrészeket vélhetően jó áron akarták értékesíteni

2020. május 19., 12:16

Szerző:

A mosonmagyaróvári nyomozók két román állampolgárt gyanúsítanak azzal, hogy Mosonmagyaróváron és Győrben sorra lopták ki autókból a katalizátorokat.

A nyomozás aután indult, hogy márciusban egy mosonmagyaróvári üzem telephelyén két kocsi katalizátorát kivágták és elvitték. Abban az időszakban a városban, valamint Győrben több hasonló bűncselekményről érkezett bejelentés a rendőrségre.

A nyomozók egy román rendszámú Volkswagen típusú gépjárművet kerestek, amellyel a gyanú szerint a tolvajok közlekedtek.

A mosonmagyaróvári rendőrök végül május 17-én megállították a járművet Kecskemétnél, és elfogtak két román állampolgárt, akiket a lopásokkal gyanúsítanak. A megállított gépkocsi átvizsgálásakor az intézkedők több katalizátort, illetve szerszámokat is lefoglaltak. 

A 24 és 27 éves férfit lopás gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók vizsgálják a szerepüket további mosonmagyaróvári és győri katalizátorlopásos esetekben is.

A katalizátorlopás nem csak ott népszerű: több olyan videó is található a neten arról, hogy akár fényes nappal, pillanatok alatt vágják le a kipufogórendszer azon szakaszát, amelyen a katalizátor is van.

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. április 18., 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.