Kaszinóban játszotta el munkatársai bérét egy férfi

2018. december 10. 10:08 - szerző: 168 Óra

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség sikkasztás bűntette miatt vádat emelt egy 52 éves román férfival szemben, aki idén szeptemberben a saját fizetésén felül a munkatársai összesen több mint 1,5 millió forint munkabérét is eljátszotta egy játékkaszinóban – írja az ügyészség.

Az 52 éves román férfi egy egyéni vállalkozó alkalmazottjaként építőipari munkát végzett 8 társával együtt. A munkások a munkabérüket heti rendszerességgel kapták meg az egyéni vállalkozótól. 2018. szeptember 21-én a vállalkozó telefonon jelezte, hogy aznap nem tud Kecskemétre utazni, ezért kérte, hogy munkabérükért a vádlott menjen fel hozzá Budapestre.

A vádlott a megbeszéltek szerint találkozott a főnökével és átvette tőle a saját és munkatársai fizetését, majdnem 2,2 millió forintot azzal, hogy abból a saját 550 ezer forint összegű munkabérét vegye ki, majd a munkásszálláson munkatársainak adja át a nekik járó összeget.

A vádlott az átvett összegből a saját munkabérét kivette, a többit azonban nem adta oda kollégáinak, hanem saját fizetésével együtt egy játékkaszinóban azon nyomban eljátszotta. A kaszinózás végén összesen 100 ezer forintja maradt, ezt adta oda a pórul járt nyolc munkatársának.

A korábban letartóztatásban volt, jelenleg szabadlábon lévő, büntetlen előéletű vádlottat az ügyészség sikkasztás bűntettével vádolja, amely a törvény szerint 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza és azt, hogy a bíróság kötelezze a vádlottat a sértett kárának megtérítésére.